FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA 2014 | Actualitat |El Festival de la Porta Ferrada assoleix els 20.000 espectadors

22/08/2014

Gran èxit de la primera edició sota la direcció de TheProject.

A només una setmana d’acabar la 52ª edició del Festival de la Porta Ferrada, la primera gestionada per TheProject, la direcció del festival expressa la seva satisfacció pels objectius aconseguits.

Amb un 70% d’ocupació mitjana i encara amb dos espectacles pendents per acabar d’arrodonir el festival (la soprano Ángeles Blancas i el Ballet de Victor Ullate), gairebé 20.000 espectadors ja han gaudit del Festival de la Porta Ferrada. Aquesta xifra és la suma dels més de 15.000 assistents als espectacles de pagament i els prop de 5.000 que s’han apropat a les activitats de carrer de l’edició d’enguany.

Dels 21 espectacles de pagament programats entre el 18 de juliol i el 23 d’agost, cal destacar els plens absoluts en arts escèniques de l’Instint de David Trueba presentat per Jordi Évole, El Crédit de Jordi Boixaderes i Jordi Bosch i Nadie Sabe Nada d’Andreu Buenafuente i Berto Romero. Pel que fa a música, en l’apartat de músiques modernes Malú i Crystal Fighters van fer ballar a 3.500 i 2.000 persones respectivament, sent els concerts més multitudinaris, i Sílvia Pérez Cruz & Raül Fernández Miró van exhaurir les localitats. La música clàssica també ha assolit bones xifres amb Natalia GutmanLes Homilies d’Organyà –espectacle co-produït en motiu del tricentenari- i Pedro Berruezo amb el seu Misticísssimus Coralliummm.

D’altra banda, la direcció també celebra la participació ciutadana als espectacles de carrer com elComedy Corner, el concert de Blaumut i tots els concerts repartits per la ciutat a càrrec d’alumnes i professors de l’Escola de Música Municipal de Sant Feliu de Guíxols, així com a la programació infantil amb Portaferrada Kids  i Macedònia. Activitats que sens dubte es repetiran en les futures edicions del festival donada la seva magnífica acollida.

La direcció del festival atribueix aquest èxit de públic a la bona resposta dels ciutadans de Sant Feliu i els seus estiuejants, a l’hora que a les millores introduïdes per part de l’organització. L’adequació de l’Espai Port i el Village com a espai de trobada dels assistents abans i després del concert, amb el nou pàrquing que ha facilitat l’accés ha millorat notablement la circulació dels espectadors dins del municipi, les taquilles permanents al Teatre Auditori Municipal i el sistema propi de ticketing o el nou aire que s’ha donat al espai situat a Vilartagues, són alguns dels canvis principals que han millorat l’experiència dels assistents al festival.

De cara l’any vinent, es mantindran i reforçaran les aliances amb entitats locals com l’Espai Carmen Thyssen o el Patronat de Turisme de la Costa Brava amb l’objectiu de consolidar Sant Feliu de Guíxols i el festival en un punt neuràlgic de la cultura de la Costa Brava. També se seguiran introduint millores als diferents espais per continuar oferint un festival proper i de qualitat tant als habitants de Sant Feliu de Guíxols, com a tots aquells que s’hi atansin per assaborir el festival d’estiu amb més tradició de casa nostra. Tot això amb la inestimable col·laboració de El Terrat, companys de viatge de TheProject en aquest entusiasmant projecte.

Per últim, el festival vol agrair la col·laboració i suport de tots els implicats, des de les institucions, organitzacions municipals i patrocinadors, fins als voluntaris, sense ells no hagués estat possible assolir l'èxit d'enguany.


Espectacles relacionats

Programació

Segueix-nos a

  • Twitter
  • Facebook
  • Estrella Damm
  • La Vanguardia
  • schweppes
  • theProject
  • el terrat
  • Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  • Espai Carmen Thyssen

Festival de la Porta Ferrada

Un festival empordanès, català, mediterrani i europeu.
El Festival de Porta Ferrada, nascut el 1958 a Sant Feliu de Guíxols, és el festival d’estiu amb més tradició de Catalunya. Únic a la Costa Brava per la seva proposta oberta a totes les disciplines artístiques, compta amb la participació de noms consolidats i talents emergents de l’escena internacional i nacional.